İçme Suyu Sanitasyonu
Ekolojik grubu dezenfektanların, kanserojen ve mutajen etkisi yoktur,kalıntı bırakmaz. İçeriğindeki hidrojen peroksit ve kolloidal gümüş bileşenlerinin mükemmel kombinasyonudur. Kokusuz, renksiz ve tatsızdır. Su depolarında, kanallarında ve borularında yosun ve biyofilm oluşumunu önler.
Sudaki tüm patojen bakteri, virüs, mantar, spor ve mikroorganizmaları elimine eder. Su kaynaklı enfeksiyöz hastalıkları oluşumunu sınırlandırır. İçme suyu dezenfeksiyonu, 20-30 ppm olmalıdır. Solüsyonu otomatik dozajlama yöntemiile yapılmalıdır.
Bakterisidal, virüsidal, fungisidal, sporisidal,ambisidal olarak sterilizasyona yakın bir dezenfeksiyon sağlar.
ÇALIŞMA SİSTEMATİĞİ:
► Biyolojik Olarak Parçalanabilir.
► Doğada %99 Parçalanabilir.
► Herhangi Bir Kokusu Yoktur.
► Herhangi Bir Boyar Madde Ve Renklendirici İçermez.
İÇERİK
Hidrojen Peroksit bazlı bir dezenfektandır. Bir litresinde %51,45 w/w(578 g) Hidrojen peroksit içerir. Renksiz ve kokusuz bir sıvıdır. Hidrojen peroksit stabil bir bileşik değildir ve yavaşça su ve oksijene ayrılır. Bundan dolayı kolloidal gümüş ile stabilize edilmiştir. Bir litresinde %0,042 w/w (0,50 g) kolloidal gümüş içermektedir. Hidrojen peroksit her oranda su ile karışabilir bir bileşiktir. Hidrojen peroksitin kimyasal formülü H-O-O-H veya H2O2 dir. Formülde görüldüğü gibi 2 oksijen atomu birbiriyle doğrudan bağlanmıştır. Bu tip bir oksijen atomu bağlanmasına “Peroxide Group” denir. Peroksit grubunun özelliği iki oksijen atomundan biri, her çeşit ara reaksiyon tipi ile diğer molekül veya gruplara transfer edilebilir. Bu işleme oksidasyon, transfer edilen (taşınan) oksijene de “Aktif Oksijen” denir. Hidrojen peroksit en başta aktif oksijen bileşiğidir aynı zamanda oksidasyon redüksiyon ajanı ve oksijen kaynağı olarak kullanılabilir. Bazı enzimler, saf olmayan bazı metaller ve onların tuzlar, alkali ve UV radyasyonu ile Hidrojen peroksiti aktif hale geçirebilmektedir. Bu aktivasyon boyunca dezenfeksiyon gücü oldukça kuvvetli olan aktif oksijen salınmaktadır. Reaksiyon sonunda hidrojen peroksit tamamıyla su ve oksijene ayrışmaktadır.
ÖZEL KILAN FAKTÖRLER
Sıradan hidrojen peroksitler ile arasındaki fark içindeki kolloidal yapıdaki gümüştür. Kolloidal gümüş hem stabil edici hemde aktivatör olarak görev yapmaktadır. H2O2 kararlı bir bileşik değildir yavaş bir şekilde oksijen ve suya dönüşür. Bu problemi çözmek için az miktarda kolloidal gümüş stabilizatör olarak ürüne eklenmiştir. Stabilizatör, Hidrojen peroksitin salınımını engellemektedir. Bu şekilde 2 yıl gibi raf ömrü kazanmaktadır. Kolloidal gümüş aktivatör olarakta etki eder. Hidrojen peroksiti yalnızca kirlilik (Organik Materyal) ile maruz kalındığında serbest bırakır. Tüm organik materyal okside edildiğinde ise üretilmiş aktif oksijen, kolloidal gümüş tarafından stabilize edilir. Bu etkiye “stok etkisi” denir.
MİKROBİYAL AKTİVİTE
Hidrojen peroksit ve gümüş aktivatörü arasında oluşan yüksek kinetik enerji ile hücre duvarına kolayca girilebilir. Böylelikle hücrenin içini kolayca okside ederler. Sıradan hidrojen peroksitten farklı olarak çok iyi bir şekilde dezenfeksiyon yapar. Karşılaştırmak gerekirse sıradan bir hidrojen peroksit ile sonuç almak için 10-100 kat daha az kullanmak gereklidir.